Studera på Mönsterås Komvux
Här är du: Komvux i Mönsterås » Utbildning » Utbud hösten 2019

Utbud hösten 2019

Vi samverkar med Komvux i Högsby och Oskarshamn. Med hjälp av våra samverkanskommuner kan vi under hösten 2019 erbjuda yrkesutbildningar på Komvux.

 Du kan också läsa in en rad kurser på grundläggande- och gymnasial nivå.

 

 

Samverkan mellan tre kommuner - Mönsterås Högsby och Oskarshamn 

Oskarshamn, Mönsterås och Högsby samarbetar för att ge kommunernas invånare ett större utbud och ökad valfrihet inom kommunal vuxenutbildning. Från och med hösten det år du fyller 20 år är du välkommen att studera hos oss. Du ansöker hos studievägledaren i din hemkommun även om utbildningen finns i annan kommun.

 

Komvux i Mönsterås

Höstterminen 2019 startar vi utbildning till undersköterska. Utbildningen är på heltid och pågår under tre terminer.

Utbildning till barnskötare/elevassistent pågår. Du som tidigare har läst kurser inom barn- och fritidsprogrammet  kan ansöka till termin två och tre i mån av plats.

Komvux i Högsby

I Högsby finns det svetsutbildning och utbildning till barnskötare. För mer information kontakta studievägledare i Mönsterås. Det är också där du gör ansökan till utbildning i annan kommun.

I Högsby pågår också utbildning till undersköterska. Har du tidigare läst kurser inom vård kan du i mån av plats söka till termin 2 och 3.

Komvux i Oskarshamn

I Oskarshamn kan du studera till bussförare och till kock/kallskänka. För mer information kontakta studievägledare i Mönsterås. Det är också där du gör ansökan till utbildning i annan kommun.

I Oskarshamn pågår också utbildning till undersköterska. Har du tidigare läst kurser inom vård kan du i mån av plats söka till termin 3.

Sök

 

Ansök till Komvux

 
 
 

Besöksadress: Komvux, Torggatan 15, 383 31 Mönsterås
Postadress: Komvux, Box 33, 383 21 Mönsterås