Studera på Mönsterås Komvux
Här är du: Komvux i Mönsterås » Utbildning » Utbud våren 2019

Utbud våren 2019

Vi samverkar med Komvux i Högsby och Oskarshamn. Med hjälp av våra samverkanskommuner kan vi under våren 2019 erbjuda yrkesutbildningar på Komvux.

 Du kan också läsa in en rad kurser på grundläggande- och gymnasial nivå.

 

 

Samverkan mellan tre kommuner - Mönsterås Högsby och Oskarshamn 

Oskarshamn, Mönsterås och Högsby samarbetar för att ge kommunernas invånare ett större utbud och ökad valfrihet inom kommunal vuxenutbildning. Från och med hösten det år du fyller 20 år är du välkommen att studera hos oss. Du ansöker hos studievägledaren i din hemkommun även om utbildningen finns i annan kommun.

 

Komvux i Mönsterås

Vårterminen 2019 startar vi en ny utbildning till barnskötare. Utbildningen är på heltid och pågår under tre terminer.

I mån av plats kan du som vuxen läsa yrkeskurser ur Elprogrammet tillsammans med ungdomsgymnasiet i Mönsterås. Du lägger tillsammans med studievägledare upp en plan på vilka kurser just du behöver för ditt mål och skolan undersöker sedan vilka möjligheter de har att hjälpa dig med din tänkta utbildning.

Utbildningen till undersköterska pågår. Du som tidigare har läst kurser inom vård kan ansöka till termin tre i mån av plats.

Komvux i Högsby

I Högsby finns det svetsutbildning. För mer information kontakta studievägledare i Mönsterås. Det är också där du gör ansökan till utbildning i annan kommun.

Komvux i Oskarshamn

I Oskarshamn kan du studera till bussförare. För mer information kontakta studievägledare i Mönsterås. Det är också där du gör ansökan till utbildning i annan kommun.

 

Sök

 

Ansök till Komvux

 
 
 

Besöksadress: Komvux, Torggatan 15, 383 31 Mönsterås
Postadress: Komvux, Box 33, 383 21 Mönsterås