Studera på Mönsterås Komvux
Här är du: Komvux i Mönsterås » Utbildning » Yrkesutbildningar 19/20

Yrkesutbildningar 19/20

Vi samverkar med Komvux i Högsby och Oskarshamn. Med hjälp av våra samverkanskommuner kan vi under hösten 2019 och vårterminen 2020 erbjuda olika yrkesutbildningar på Komvux.

Samverkan mellan tre kommuner - Mönsterås Högsby och Oskarshamn 

Oskarshamn, Mönsterås och Högsby samarbetar för att ge kommunernas invånare ett större utbud och ökad valfrihet inom kommunal vuxenutbildning. Från och med hösten det år du fyller 20 år är du välkommen att studera hos oss. Du ansöker hos studievägledaren i din hemkommun även om utbildningen finns i annan kommun.

 

Komvux i Mönsterås

Höstterminen 2019 startar vi utbildning till måltidsbiträde och till undersköterska.

Utbildningen till måltidsbiträde är på heltid och pågår under två terminer. Utbildningen till undersköterska är på heltid och pågår under tre terminer.

Utbildning till barnskötare/elevassistent pågår. Du som tidigare har läst kurser inom barn- och fritidsprogrammet  kan ansöka till termin två och tre i mån av plats.

Våren 2020 startar vi en utbildning inom el- och energi. Utbildning vänder sig till dig som vill arbeta med bland annat elinstallationer. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten men också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik. Utbildningen är på heltid och pågår under tre terminer.

Antagningskraven är svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik på gymnasienivå eller motsvarande.

Utbildningen är kostnadsfri men du betalar själv dina läromedel, arbetskläder och skyddsskor (cirka 4000)

På grund av för få sökande startade ingen vuxenutbildning inom el- och energi vårterminen 2020

Komvux i Högsby

I Högsby finns det svetsutbildning och utbildning till barnskötare. För mer information kontakta studievägledare i Mönsterås. Det är också där du gör ansökan till utbildning i annan kommun.

I Högsby pågår också utbildning till undersköterska. Har du tidigare läst kurser inom vård kan du i mån av plats söka till termin 2 och 3.

Komvux i Oskarshamn

I Oskarshamn kan du studera till bussförare, undersköterska och till kock/kallskänka. För mer information kontakta studievägledare i Mönsterås. Det är också där du gör ansökan till utbildning i annan kommun.

Sök

 

Ansök till Komvux

 
 
 

Besöksadress: Komvux, Torggatan 15, 383 31 Mönsterås
Postadress: Komvux, Box 33, 383 21 Mönsterås