Studera på Mönsterås Komvux
Här är du: Komvux i Mönsterås » Studieteknik

Studieteknik

Det är bra att fundera på hur man gör när man lär sig inför sina studier. Här ger vi dig lite tips och länkar där du kan lära dig mer om hur man lyckas bättre med sina studier. Vi kommer också att ge en liten kurs i studieteknik i början av höstterminen för att du ska komma igång med dina studier på bästa sätt. Med en bra studieteknik blir man effektivare och lär sig mer på den tid man lägger ner jämfört med att panikläsa inför ett prov eller liknande.

Planera din tid
När infaller viktiga deadlines? Genom att använda en kalender där du skriver in läxor, prov och fritidsaktiviteter blir det enkelt att se hur mycket tid du måste lägga ner på att plugga, vad som ska göras först och när du kan ta det lugnt utan att det drabbar dina resultat. Även om det tar ett tag att vänja sig vid att använda kalendern kommer den att bli ett hjälpmedel du inte kommer kunna vara utan när du väl kommit igång.

Förbered dig
Gå igenom dina anteckningar från förra gången och skumläs det ni ska gå igenom på nästa lektion. På så sätt känner både du och läraren att du hänger med och skulle det vara något som är svårt att förstå kan du lätt ställa relevanta frågor till läraren.

På lektionerna
Var aktiv, lyssna, ställ frågor och anteckna. På så sätt hänger du med och det blir lättare för dig att komma ihåg det som läraren gått igenom.

Framför böckerna
Repetera det som diskuterats i skolan. Planera vad du ska jobba med och när och hur du ska göra det. Gör i ordning din studiemiljö så att du kan fokusera på studierna.

Inför prov
Börja med att fundera på vad det är du ska kunna inför provet. Strukturera sedan upp det du ska lära in så du har gott om tid. Ta gärna hjälp av någon i din omgivning som kan förhöra dig.

Sök

 
 
 

Besöksadress: Komvux, Torggatan 15, Mönsterås
Postadress: Komvux, Box 54, 383 22 Mönsterås