Studera på Mönsterås Komvux
Här är du: Komvux i Mönsterås » Utbildning » El- och enerigiutbildning

El- och enerigiutbildning

Är du intresserad av elektronik och hur elektriska saker hänger ihop?

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med bland annat elinstallationer. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten men också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur.

Med en vuxenutbildning inom el och elektronik får du de baskunskaper och färdigheter som krävs för det framtida arbetslivet.

Den här utbildningen motsvarar den som du får på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.
På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

Yrken att arbeta inom
Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta med maskiner och Elmotorinstallationer, styrningar av värme och ventilation och som bland annat Installationselektriker eller Industrielektriker.

Hur går utbildningen till?
För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad.
Att arbeta som elektriker är ett roligt och varierande arbete med stora utmaningar och stora möjligheter. Det finns flera olika typer av elektriker och på senare år har arbetet också kommit att omfatta installation av datanät, kabel-TV, larmutrustning och annan ny teknik. Inriktningar inom elektriker yrket är till exempel installationselektriker, serviceelektriker eller distributionselektriker. Elektrikeryrket breddas och utvecklas kontinuerligt.

För att jobba med el och elektronik är det viktigt att du är tekniskt lagd och att du kan arbeta självständigt. Att kunna möta olika typer av människor är också en stor del av yrket.

Antagningskrav är svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska på gymnasienivå eller motsvarande.

Utbildningen är kostnadsfri men du betalar själv dina läromedel, arbetskläder och skyddsskor (cirka 4000)

Sök

 
 
 

Besöksadress: Komvux, Torggatan 15, 383 31 Mönsterås
Postadress: Komvux, Box 33, 383 21 Mönsterås