Studera på Mönsterås Komvux
Här är du: Komvux i Mönsterås » Utbildning » Industriutbildning för vuxna

Industriutbildning för vuxna

Om du vill utbilda dig till svetsare eller maskinoperatör - finns möjligheten att göra det på Komvux i Högsby

Utbildningen inom industri är en gymnasial utbildning som riktar sig till dig som vill arbeta inom industrin som maskinoperatör eller svetsare. Gör gärna en intresseanmälan om du vill gå en utbildning inom det här området.

Utbildningen syftar till att ge grundläggande kunskaper för arbete i industrin samt även till att ge en grund för fortsatt lärande i arbetsliv och för fortsatta studier.

Utbildningens karaktär

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram inom gymnasieskolan. Efter examen från programmet har eleverna de kunskaper som behövs för att arbeta inom områden som processinriktad eller maskinell materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och annan sammanfogning.

Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper inom industriell teknik och industriteknisk produktion. Den ska utveckla elevernas förmåga att använda utrustning, bearbeta material, hantera industritekniska processer samt arbeta med kvalitetssäkring för såväl produktion som färdig produkt. Utbildningen ska också ge eleverna kunskaper om helheten i den industriella verksamheten för att göra det möjligt för dem att delta såväl i produkt- och produktionsplanering som i själva produktionen.

Som vuxen läser du endast ett antal yrkesämnen

Efter slutförd utbildning får du ett samlat betygsdokument på samtliga betygsatta kurser.

Behörighet
Godkänd svenska, engelska och matematik från grundskola eller grundläggande vuxenutbildning, svenska som andraspråk eller ett svensktest.

Oskarshamn, Mönsterås och Högsby samarbetar för att ge kommunernas invånare ett större utbud
och ökad valfrihet inom kommunal vuxenutbildning. 

Kontakta studievägledare i din hemkommun för att få hjälp att ansöka till denna utbildning.

Sök

 
 
 

Besöksadress: Komvux, Torggatan 15, Mönsterås
Postadress: Komvux, Box 54, 383 22 Mönsterås