Studera på Mönsterås Komvux
Här är du: Komvux i Mönsterås » Utbildning » Yrkesutbildningar 2021

Yrkesutbildningar 2021

Samverkan mellan tre kommuner - Mönsterås Högsby och Oskarshamn

Oskarshamn, Mönsterås och Högsby samarbetar för att ge kommunernas invånare ett större utbud och ökad valfrihet inom kommunal vuxenutbildning.

Från och med hösten det år du fyller 20 år är du välkommen att studera hos oss. Du ansöker hos studievägledaren i din hemkommun även om utbildningen finns i annan kommun.

Här presenteras det preliminära utbildningsutbudet i de tre kommunerna.

Komvux i Högsby

HT21

Industriteknik - inriktning svetsteknik

Yrkesutbildning 1300 poäng varav 300 poäng valbara kurser. Tre terminer, helfart. Utbildningen planeras individuellt utifrån tidigare förkunskaper.

Antagningskraven är svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskap.

Komvux i Oskarshamn

HT21

Bussförare

Yrkesutbildning med behörighet för buss. 25 veckor, heltid. I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska delar. Bussförare är ett arbete där service är en naturlig del av jobbet så kursmoment där kundbemötande behandlas är också en del av utbildningen. Efter utbildningen med avklarade och godkända prov  erhålls Yrkesförarkompetensbevis sam körkort med behörighet D.

Antagningskraven är svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande samt godkänt B-körkort i minst 6 månader. Du måste också ha fyllt 23 år.

Om du blir antagen till utbildningen måste du ha läkarintyg för körkort och beviljat körkortstillstånd för klass D persontransport innan utbildningen startar.

 

Bussförare + taxi

Med en studietid på två terminer kan du komplettera bussförarutbildningen med taxikort. Kurserna som tillkommer är då akut omhändertagande, service- och bemötande samt taxikort. utbildningen ger den högsta behörigheten för körkortsklass D-persontransport.

Frågor om bussförarutbildningen besvaras av Lena-Maria Aronsson. Mail: lena-maria.aronsson@oskarshamn.se

Kock

Yrkesutbildning, 1600 poäng. Fyra terminer, heltid. Det är en stor efterfrågan på utbildade kockar! Som utbildad kock kan du arbeta på många olika typer av restauranger. Det är också ett yrke som du kan arbeta med i hela världen.

Antagningskraven är svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskap.

Vård- och omsorgsutbildning

Yrkesutbildning till undersköterska, 1450 poäng. Tre terminer, helfart. Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med människor och tycker om att varva teori med praktik.

Vi är ett certifierat vård- och omsorgscollege vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad.

Antagningskraven är svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskap samt utdrag från belastningsregistret.

 

I alla yrkesutbildningar ingår minst 15% APL.

För mer information kontakta studievägledare i din hemkommun. Det är också där du gör din ansökan.

Sök

 

Ansök till Komvux

 
 
 

Besöksadress: Komvux, Torggatan 15, Mönsterås
Postadress: Komvux, Box 54, 383 22 Mönsterås